Speuren

Het meest fantastische zintuig van de hond is toch wel zijn neus. Hiermee kunnen ze geweldig speuren. Speuren is leuk voor iedere hond of u nou een Herder heeft of Chihuahua, iedere hond vindt het fantastisch om te doen.
Wilt u met uw hond gaan speuren dan kunt u zich nu aanmelden om te gaan speuren in een groep van 3 personen. We speuren op menselijke geur en omdat we in een (klein) groepje werken leren de honden te speuren op verschillende personen. Om de beurt lopen we een spoor uit en lopen we mee met de combinatie die aan het speuren is. Zo helpen we elkaar en leren we van elkaar.

Voor welke hond

Alle honden kunnen leren speuren. Ongeacht ras of leeftijd. Bovendien is het ideaal voor honden met gezondheidsklachten omdat we vooral gebruiken maken van denk- en neuswerk. Er zijn geen voorwaarde over wat u hond al moet kunnen. U kunt zelfs met uw pup al komen speuren.
Drukke, hyperactieve honden krijgen er rust door en leren zich te concentreren, onzekere honden bouwen zelfvertrouwen op. Na het speuren is uw hond moe en tevreden. Hij heeft zijn natuurlijke driften kunnen volgen.

Praktijkspeuren is een spannende, enerverende en actieve bezigheid voor baas en hond. Bij het speuren volgt de hond een menselijk geurspoor uit. De hond werkt hierbij in een tuig aan een lange lijn. Bij het praktijkspeuren leert je hond het uitgezette spoor uit te werken en zich daarbij volledig te focussen op de specifieke en persoonlijke geur van het spoor om zodoende de “vermiste” persoon zo snel en gedegen mogelijk te vinden. Praktijkspeuren is geschikt voor alle honden; van groot tot klein en van pup tot oudere hond. 
 
We werken in groepen van 3 deelnemers. Iedere week gaan we naar een andere locatie waardoor het voor iedereen een uitdaging blijft. De lessen zijn geschikt voor beginnende honden maar ook voor de hond met ervaring.
 
Wanneer je mee wil doen selecteer de dagen die je wil speuren en rekent af. Mocht een keer een les niet doorgaan omdat het bv te warm of te koud  is dan houd je deze les te goed.  Mocht je onverhoopt een keer niet kunnen is het mogelijk de les te wisselen in dat blok (eind december 23) mits je je  48 uur van te voren afmeld per mail of app.

 

 

Nieuws

 

Extra basis cursus 15 juni  

Om 10.30 uur start er een extra basis cursus !

Vervolg cursus 1 

Opvolger van de basis cursus start maandag 17 juni   om 19.00 uur 

 

Puppy cursussen 

Wij trainen het hele jaar door met de Puppy cursus. U kunt voor pups vanaf 8 weken kiezen voor de puppycursus iedere woensdagavond of zaterdagochtend.

 

Basiscursus  start op 3 juli en  6 juli  De topper onder de gehoorzaamheidscursus met een combinatie van theorie en praktijk. De theorielessen zijn online.

D

 

 

Over Hondenschool Renga

Al 10 jaar dé hondenschool voor de Gooi & Vechtstreek

Professionele trainers

Breed aanbod aan cursussen