Vervolg III (SHH - Sociale Huishond)

Na vervolgcursus I en II kunt u door naar de vervolgcursus III, ookwel: Sociale Huishond. Voor deze tak van hondensport zijn wij aangesloten bij de FHN (Federatie Hondensport Nederland). Wanneer de hond hier aan toe is kan er worden deelgenomen aan een landelijk erkend examen welke wordt afgenomen door examinatoren van de FHN.

Wanneer u het diploma Sociale Huishond op zak heeft kunt u door naar de cursus GGB. Ook is het vanaf dan mogelijk om mee te doen met landelijke wedstrijden. 

Doel

Gevarieerde oefeningen waarbij de focus op netheid en strakheid van de gehoorzaamheidsoefeningen ligt. De oefeningen die aan bod komen zijn niet alleen leuk om aan te leren maar vaak ook handig in het dagelijkse leven.

Voor welke hond

Toelatingseis: alleen honden die vervolg I en II hebben doorlopen kunnen deelnemen aan vervolg III, de cursus Sociale huishond

Lesopbouw

Naast het netjes volgen komen onder meer het voedsel weigeren, dwars tussen andere lopende honden direct naar de baas komen en uiteraard het niet opspringen komt aan bod. Ook wordt een voorzichtige start gemaakt met de GGB programma. De examenonderdelen zijn

  1. Lopen aan de lijn
  2. Geluidproef
  3. Voedsel weigeren
  4. Visuele prikkel
  5. Blijven met afleiding
  6. Omgang hond - hond
  7. Omgang hond - mensen
  8. Komen indien geroepen
  9. Omgang geleider - hond

Data en kosten

Kijk in het lesrooster voor data en tijden.

Deze cursus kost € 125,- voor 8 lessen.