Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Speuren

Doel 

Speuren is leuk voor iedere hond. Wilt u met uw hond gaan speuren dan kunt u zich nu aanmelden om te gaan speuren in een groep van 3 personen. We speuren op menselijke geur en omdat we in een (klein) groepje werken leren de honden te speuren op verschillende personen. Om de beurt lopen we een spoor uit en lopen we mee met de combinatie die aan het speuren is. Zo helpen we elkaar en leren we van elkaar.

Voor welke hond

Alle honden kunnen leren speuren. Ongeacht ras of leeftijd. Bovendien is het ideaal voor honden met gezondheidsklachten omdat we vooral gebruiken maken van denk- en neuswerk. Er zijn geen voorwaarde over wat u hond al moet kunnen. U kunt zelfs met uw pup al komen speuren. 

Drukke, hyperactieve honden krijgen er rust door en leren zich te concentreren, onzekere honden bouwen zelfvertrouwen op. Na het speuren is uw hond moe en tevreden. Hij heeft zijn natuurlijke driften kunnen volgen.

Lesopbouw

De groepslessen bestaan uit een reeks van 5 lessen en vinden plaats op vrijdagmiddag.  Wanneer u met 3 bekenden wilt gaan speuren dan kan dat natuurlijk ook. We kijken dan samen welke tijd het beste past. 

We speuren op menselijke geur en omdat we in een klein groepje (max. 3) werken leren de honden te speuren op verschillende personen. Om de beurt lopen we een spoor uit en lopen we mee met de combinatie die aan het speuren is. Zo helpen we elkaar en leren we van elkaar. 

De lessen worden gegeven door een gecertificeerd speurinstructeur opgeleid door Wesley Visscher van Scent imprint for dogs.  We werken met verschillende levels. Er is mogelijkheid om in deze levels examen te doen.

Data en kosten

Kijk in het lesrooster voor data

Kosten: € 75,- p.p voor 5 lessen van een uur