Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

Snuffelwerk

 

Spciaal voor iedereen die nog twijfelt tussen speuren en detectie. Een korte cursus van 4 lessen . In deze cursus zult u verbaast zijn over hoe goed de hond met zijn neus kan werken. We gaan speuren, zoeken, sorteren en diverse zoekspelletjes doen. De cursus bestaat uit 5 lessen van een uur. Er is plaats voor max 8 honden. Ook honden die al eerder de cursus hebben gevolgd kunnen weer mee doen. We zullen voor die combinaties de opdrachten moeilijker maken.  Uw hond moet kunnen functioneren in een groep. Ook zal hij/zij af en toe op zijn beurt moeten wachten in de auto. De lessen zijn op de hondenschool of in het bos vlakbij de hondenschool. 

 

 

Detectie

Honden zoeken graag. Met speur- en detectiewerk maakt de hond gebruik van zijn neus en van zijn intelligentie. Dat is heel wat anders dan rennen in een park of bos. U zult zien dat speur- en detectiewerk uw hond veel voldoening geeft.

Doel

Iedereen kent wel de politiehonden op Schiphol op zoek naar drugs of andere artikelen. Bij detectie zoekt de hond naar een verborgen stof en of geurbron. De hond loopt hierbij dus niet zoals bij het speuren een spoor uit maar gaat zelfstandig op zoek naar een verborgen stof. Dit is ook leuk voor je hond om zelf te leren.

Voor welke hond

Alle honden kunnen leren detecteren. Ongeacht ras of leeftijd. Bovendien is het ideaal voor honden met gezondheidsklachten omdat we vooral gebruiken maken van denk- en neuswerk. Er zijn geen voorwaarde over wat u hond al moet kunnen. U kunt zelfs met uw pup al komen detecteren. 

Drukke, hyperactieve honden krijgen er rust door en leren zich te concentreren, onzekere honden bouwen zelfvertrouwen op. Na het detecteren is uw hond moe en tevreden. Hij heeft zijn natuurlijke driften kunnen volgen.

Lesopbouw

Bij detectiewerk leren we de hond een bepaalde stof te zoeken en deze aan te wijzen. De stof die we aanleren kunt u tijdens de cursus zelf gaan kiezen. We trainen met boxen,  zowel op de hondenschool als op wisselende locaties.

Data en kosten

Per 5 lesssen zijn de kosten € 75,-
Bekijk lesrooster Detectie

 

U